Volkswagen Groups säkerhetsinformation

Gällande mittenbältet i baksätet på nya Volkswagen Polo, Seat Ibiza och Seat Arona.

Kära kund,

Vi har av Volkswagen Group blivit informerade om en potentiell säkerhetsrisk med säkerhetsbältet i mitten i baksätet på nya Volkswagen Polo, Seat Arona och Seat Ibiza (nya modeller år 2018). Av säkerhetsskäl har Volkswagen Group bett sina kunder och hyrbilsföretag att inte använda mittenplatsen i baksätet på dessa bilmodeller.

Eftersom våra kunders säkerhet är av yttersta vikt för oss på Europcar Mobility Group så tog vi omedelbart beslut om att sluta hyra ut någon av dessa 3 modeller samt hitta en lösning för våra kunders mobilitetsbehov utan att äventyra säkerheten.

Efter olika undersökningar och tester har vi nu infört en tillfällig lösning med en förebyggande och signalerande åtgärd för de drabbade fordonen i vår vagnpark.

 

Om du för närvarande redan hyr en av dessa bilmodeller ber vi dig vänligen att göra följande:

  • Använd inte mittenplatsen i baksätet på Volkswagen Polo, Seat Arona och Seat Ibiza.

 

  • Kunder med 4 passagerare (eller färre än 4): åk till närmaste Europcarstation för mer information och låt oss se till att en förebyggande åtgärd, som förhindrar användning av säkerhetsbältet på mittenplatsen i baksätet, kommer på plats.

 

  • Kunder med 5 passagerare eller kunder som använder den bakre mittenplatsen av andra skäl: åk till din närmaste Europcarstation så att vi kan förse dig med en alternativ 5-sitsig bilmodell under resten av din hyresperiod. Vi ber dig att då inte åka in med fler än maximalt 4 passagerare i bilen och utan att använda mittenplatsen i baksätet.

 

Om du är på väg att hyra en av dessa bilmodeller, var god notera att dom har blivit omklassificerade från 5-sitsiga till 4-sitsiga fordon för att kunna hyras ut efter rådande omständigheter.

Vi kommer systematiskt att genomföra åtgärder för att förebygga användning och signalera att bältet på mittenplatsen i baksätet inte får användas.

Våra stationschefer och kundtjänst står redo att informera våra kunder och följa upp nödvändiga åtgärder.

 

Om du skulle ha några frågor, var vänlig kontakta oss på det telefonnummer som bäst passar dig:

SVERIGE: + 46 8 120 748 58

FRANKRIKE: +33 1 70 95 14 01

BELGIEN: +32 2 348 92 01

TYSKLAND: +49 40 520 18 81 16

ITALIEN: +39 06 96 70 98 98

PORTUGAL: +35 1 219 42 62 63

SPANIEN: +34 911 879 843

STORBRITANNIEN: +44 371 38 40 125

 

Vi ber om ursäkt för alla eventuella olägenheter som detta kan orsaka.

Upptäck Europcars mobila lösningar

Ladda ner Europcars app för iPhone, iPad och Android nu!

Mer information