Biluthyrning i Göteborg

Hyrbil i Göteborg - Hitta biluthyrning | Europcar

 

Upptäck platser i Sverige

Hyr bil i Göteborg med Europcar

Göteborg, beläget på den svenska västkusten vid utloppet av Göta älv, är Sveriges andra stad. Göteborg som en gång i tiden var landets centrum för skeppsbyggande har förvandlat sig själv till ett spirande industriellt nav, och huserar huvudkontoren för sådana företag som Ericsson och Volvo. Staden är omtalad för sin vänliga och välkomnande atmosfär, och där kan du bekymmerslöst vandra längs de gamla kanalerna och i de fantastiska parkerna. Staden står värd för några av de största festivalerna i Europa - från den ledande Göteborgs filmfestival till Göteborgs bokmässa, den största litterära festivalen i Skandinavien.

Om du älskar museer, är det här ditt resmål. Göteborg är ett världskänt centrum för konst - från renässansens mästerverk till moderna verk - bege dig till Konstmuseum, 20 minuters bilfärd från stadens centrum, som ställer ut klassiska verk av franska expressionister och skandinaviska konstnärer, eller till Röda Sten Konsthall, ett modernt konstgalleri beläget i ett renoverat pannhus utmed hamnen. Om du behöver din dagliga koffeindos, kan du prova att ”Fika” (en paus med kaffe och kanelbulle) i området Haga, som byggdes på sextonhundratalet och är stadens äldsta förort. Vandra längs kullerstensgatorna och känn atmosfären från de gamla trähusen, lokala butikerna och de trendiga kaféerna. Om barnen blir uttråkade finns alltid safarin på museet Universeum som har mängder med flora och fauna.

Uthyrningsupplevelsen med Europcar i Göteborg

Europcar har elva stationer i och omkring Göteborg, inklusive Göteborgs centralstation, och Gothenburg Landvetter Airport, som ligger cirka 2,6 mil öster om Göteborg. Så, oavsett om du kommer till Göteborg med tåg eller flyg, så finns det alltid en Europcar-station i närheten där du kan hämta ut din bil.

Biluthyrning i Göteborg finns i alla storlekar och former. För små grupper kan du välja en ekonomisk hyrbil eller om du är på familjesemester väljer du något större som t.ex. en Volkswagen Passat eller en riktigt stor familjebil. Om du vill vara miljövänlig, har Europcar även elektriska alternativ tillgängliga.

Välj Europcars alternativ "Leverans och hämtning” som ger dig den bästa bekvämligheten genom att din bil eller stora familjebil kommer till dig - så att du kan ta dig tid att slappna av. Vi levererar och hämtar din bil var och när det passar dig bäst. Det enda som krävs är en adress i Sverige.

Köra i Göteborg

Göteborg är hemmaplan för många spårvagnar. Och ja, de har förkörsrätt före allt och alla andra! Vi rekommenderar att du använder en GPS eftersom det kan vara väldigt stressigt om du inte känner till staden.

Var uppmärksam på fotgängare och övergångsställen. Precis som i resten av Sverige, har fotgängare företräde och du måste låta dem passera.

Att hitta parkering inne i staden är i allmänhet svårt och dyrt, men du kan ändå ta dig tid, ha tur och hitta en kostnadsfri parkeringsplats. Priset per timme varierar mellan sju olika zoner och kan vara så högt som 30 kr per timme.

Sedan januari 2013, har Göteborg en trängselskatt i stadskärnan för alla bilar med svenska registreringsskyltar, förutom på helgerna.

Upptäck Göteborg och dess omgivningar med bil

Det bästa med att hämta ut din bil i Göteborg är att det finns mängder med korta dagsturer. Du kommer ett hitta ditt favoritresmål från slott till öar och parker. Trädgårdsälskare kan bege sig till Gunnebo slott och trädgårdar precis utanför Göteborg. Det byggdes ursprungligen som en villa för den välbärgade köpmannen John Hall och är ett kulturminnesmärke sedan 2003. Dess underbara trädgårdar är alltid öppna och du kan ta en rundtur i Gunnebo slott med dess stora verandafönster. I närheten finner du Bohus fästning, som ligger ca. 2 mil från Göteborg. Den är över 700 år gammal och är ett nordiskt kulturminnesmärke. Därifrån kör du vidare längs Bohusläns klippiga kust. Mindre än två timmar från stadens centrum, ligger den här svenska juvelen och dess landskap av öar och fiskebyar kommer att göra sig påminda under resten av din resa.

Välj Europcars Privilege-program, vårt kostnadsfria internationella bonusprogram. Med fyra nivåer - Privilege Club, Privilege Executive, Privilege Elite och Privilege Elite VIP - blir det möjligt att tjäna in belöningar genom att hyra av oss i något av över 140 länder i hela värden och en kostnadsfri helg varje gång du kliver upp en nivå.

Göteborgs skärgård

En av de bästa sakerna du kan göra i Göteborg är att utforska dess skärgård. Den norra skärgården är tillgängliga med bil från Lilla Varholmen, cirka 2 mil utanför Göteborg. Du kan komma till tio pittoreska öar på mindre än en timme! Kör till Hönö, den största ön, känd för sina lokala butiker, fiskemuseet och bra restauranger. Den erbjuder även en stor mängd aktiviteter från dykning till kajakpaddling.

Läs mer Läs mindre

Topplatser i Göteborg

Varför Europcar?

Bästa-Pris-Garanti

Få bästa priset

Privilege Bonusprogram

Medlemsförmåner

Säker Bokningsprocess

Trygg datahantering

Toppstäder i Sverige

Bra att veta

Bil- och transportbilsuthyrning på Göteborg är enkelt med Europcar.

Trevlig service, nya bilar och låga priser ingår i vårt dagliga erbjudande. Oavsett om du vill hyra en bil för affärer eller nöje, om du behöver en bil eller transportbil, så har Europcar rätt hyrbil för dig på Göteborg.

Europcar ser fram emot att hjälpa dig på vår biluthyrningsplats: Göteborg. Ta alltid med ditt körkort, ett giltigt kreditkort och ytterligare en ID-handling (t.ex. ett pass om du vill hyra bil utomlands).

Europcars gröna program: På Europcar förstår vi vilken miljöpåverkan biluthyrning har. Därför är vi fullt engagerade i ett program för hållbar utveckling och är stolta över att vara det första biluthyrningsföretaget på Göteborg med certifierade åtaganden.