Bilbarnstol

Bilbarnstol_683x255_storbredbild.jpg
 

För dig som kommer att ha barn med dig i hyrbilen erbjuder vi på Europcar flera olika typer av barnstolar för uthyrning. I Sverige har vi lag på att barn som är kortare än 135 centimeter ska använda bilbarnstol, bälteskudde eller annan särskild skyddsanordning för barn i stället för eller tillsammans med bilbältet.

Till cirka fyra års ålder färdas barnet säkrast bakåtvänt. En bakåtvänd stol tar emot de våldsamma krafterna och skyddar barnets känsliga huvud och hals.


Våra bilbarnstolar:

- Babystol 0-12 månader

- Barnstol 1-3 år

- Bilkudde med rygg 4-7 år

- Bilkudde 8-12 år

 

Bra att veta

Utrustningen omfattas av ett lagkrav. Vår stationspersonal kan hjälpa dig med utrustningen som erbjuds på stationen och hjälpa till med montering. Det är dock du som förare av bilen som enligt lag ansvarar för att utrustningen är korrekt monterad. Därför måste du alltid kontrollera och godkänna att stolen sitter korrekt. Av säkerhetsskäl rekommenderar vi montering av barnstolar i baksätet.

Monterar du bilbarnstolen i framsätet ska du vara väldigt noga med att se till att krockkudden är urkopplad då en bakåtvänd bilbarnstol och en krockkudde på passagerarplats är en livsfarlig kombination.


Förbeställd bilbarnstol ger dig:

 
Slippa kånka egen bilbarnstol
 
Få hjälp med monteringen

 

 

Trygg och säker färd för barnen i bilen

mas.png mas

Intresserad av detta tillval?

Bilbarnstol_213x148_litenbild.jpg

Du kan antingen boka bilbarnstol själv online eller fråga efter det på en av våra stationer så kan de hjälpa dig att välja.

 

 

Upptäck Europcars mobila lösningar

Ladda ner Europcars app för iPhone, iPad och Android nu!

Mer information