Grönare än någonsin

Europcar, hyrbilar och miljön

Att hyra bil innebär att bilen används när den verkligen behövs. Hyrbilen ger dig full flexibilitet. Möjligheten att kombinera flera sätt att resa, att hyra bil istället för att ha en egen bil eller att äga en liten och hyra en stor bil på semestern är bra alternativ ur ett miljöperspektiv. Vårt miljöarbete började på allvar 1998 som en fortsättning på vårt kvalitetsarbete, och ledde fram till ISO 14001-certifiering 1999. Sedan dess har miljöarbetet har blivit en naturlig del av vår verksamhet. 

Vår Miljö- och kvalitetspolicy

  • Leva upp till eller överträffa våra kunders förväntningar och efterleva myndigheternas krav.
  • Vara den drivande leverantören för utbyggnaden av hållbar delad mobilitet, för minskad förorening och ökad kvalitet i städer och på landsbygd. 
  • Våra medarbetare har kompetens, ansvar och befogenheter att skapa nöjda kunder som gör miljömedvetna val.
  • Vi tar ansvar för miljö och samhälle genom effektiv hantering och användning av energi, kemikalier, vatten och avfall.
  • Bli bäst i kundnöjdhet och kundlojalitet. 
  • Arbeta förebyggande och att ständigt förbättra vår verksamhet.
 

Miljöbilar

Elbilar hos Europcar
Vår flotta av el- och laddhybridsbilar växer och just nu har vi Volkswagen modellerna e-Golf, Golf GTE och Passat Sportscombi GTE i vår vagnpark. Hyr dessa bilar och prova framtiden redan nu, tysta, komfortabla, säkra och med betydligt lägre miljöpåverkan.

Hyr en bränslesnål bil
Vi har många bränslesnåla bilar i vår bilpark. Välj mellan många modeller, bland annat populära hyrbilarna Volkswagen Golf och Volkswagen Passat.

Miljömärkt bilvård och Svanenmärkta biltvättar
Våra hyrbilar genomgår ett omfattande rengörings- och kontrollprogram före varje hyrestillfälle. Vi använder miljömärkta produkter för biltvätt och avfettning. Våra biltvättar på Arlanda och Landvetter är Svanenmärkta. Regelbunden service och rätt däcktryck bidrar till att spara bränsle.

Miljöstatistik
Om ditt företag vill följa upp tjänsteresornas miljöpåverkan kan vi erbjuda miljöstatistik över bränsleförbrukning och utsläpp av koldioxid, koloxid, kväveoxid och partiklar.

Kontakta oss gärna på sales@europcar.se för mer information.

 

Upptäck Europcars mobila lösningar

Ladda ner Europcars app för iPhone, iPad och Android nu!

Mer information