Kundinformation om coronaviruset (Covid-19)

Bästa kund,

 

Med anledning av spridningen av coronavirusets SARS-CoV-2 (som kan orsaka sjukdomen CoVid-19) är våra anställdas och kunders säkerhet och trygghet självklart vår högsta prioritet. Det är därför vi följer rekommendationerna från Världshälsoorganisationen (WHO) och från de nationella hälsomyndigheterna i de länder där Europcar är verksamma. Vi gör vårt yttersta för att förhindra spridning av viruset och dess negativa samhällspåverkan.

På grund av rådande situation kan det hända att våra stationer för närvarande har avvikande öppettider mot det som anges på hemsidan. Vi hoppas satt det inte ställer till något besvär!

Det här gör vi i denna extraordinära situation

• Ber anställda att tvätta händerna ofta och noggrant med tvål och vatten samt undvik att vidröra ansiktet.

• Vi uppmanar alla anställda att stanna hemma vid minsta tecken på sjukdom.

• Beordrad hemkarantän i två veckor om en anställd har besökt något riskområde. Detsamma gäller om man haft nära kontakt med person som är smittad med CoVid-19, eller haft nära kontakt med person som nyligen (de senaste 14 dagarna) besökt ett riskområde.

• Vi rekommenderar våra anställda att vara restriktiva med resor och att undvika tåg och flyg om möjligt, resande personal gör sina resor med bil i möjligaste mån.

• Utökad städning av bilarna.

• Utökad städning av kontor.

• Säkerställer eventuell aktivering av krisplan för såväl huvudkontor som stationer.

• Ber våra kunder att hålla sig uppdaterade om de senaste händelserna och rekommendationerna gällande åtgärder hos berörda myndigheter.

 

Så här gör du med din bokning

Europcar erbjuder flexibel justering eller avbokning gratis för alla våra kunder. När det gäller förbetalda hyror så hänvisar vi till villkoren hos förmedlaren.

Alla våra stationer är öppna som vanligt och redo att välkomna dig med samma servicekvalitet som alltid.

Vid frågor om din bokning ber vi dig kontakta vår bokning på 0770-77 00 50. Vi har öppet helgfri vardag 07.00 – 17.00 Du kan även ta kontakt med att skicka ett email på adress  bokningen@europcar.se

Vanliga frågor

F: Har ni några extra säkerhetsåtgärder gällande era hyrbilar med tanke på rådande omständigheter?
S: Vi lägger extra tid på att sanera de största smittoriskerna som finns i våra bilar, ratt, växelspak, mediacenter och handbroms. Samt insidan av samtliga dörrhandtag i bilarna. 

F: Är det inte en smittorisk att skriva på de digitala avtalen via era skärmar?
S: Vi torkar av samtliga skärmar och betalterminaler mellan varje kund, vi erbjuder även signering på distans via kundens egen telefon. Signaturen visas i samband med att hyran påbörjas.  

F: Får jag lov att köra med era bilar i andra länder?
S:
Ja, sålänge du har med dig ett skriftligt tillstånd och förutsatt att landets gränser inte tillfälligt har stängt. 

F: Kan jag avboka eller omboka min hyrbil? 
S: Du kan utan kostnad omboka eller avboka din hyrbil.

Vänliga hälsningar,

Europcar

Upptäck Europcars mobila lösningar

Ladda ner Europcars app för iPhone, iPad och Android nu!

Mer information