Franchise

Om oss

Europcar är Europas ledande biluthyrningsföretag och finns representerat med 3 500 stationer och 195 000 bilar i 150 länder. I Sverige har Europcar 135 stationer och 5 000 bilar. Europcar drivs i Sverige av Europeisk Biluthyrning AB som är ett dotterbolag till Volkswagen Group Sverige AB.

Europcars vision är att ha de nöjdaste kunderna i branschen. Vi vill uppnå det genom att tillhandahålla positiva mobilitetslösningar och att hela tiden uppfatta samt möta kundernas behov. Hela tiden vägleds vi även av våra värdeord: driv, integritet och hållbarhet. För att uppnå vår vision och genomföra våra värderingar krävs det att vi har branschens mest kompetenta, serviceinriktade och framgångsrika franchisetagare. Alltså tänker vi hjälpa dig med att lyckas!

 

Om franchise och varför du ska välja oss

Som franchisetagare hos oss blir du en viktig del av människors liv. Att med högsta möjliga servicenivå bistå med allt från mobilitetslösningar i vardagen till under längre perioder samt att ständigt finnas som ett alternativ närhelst ett mobilitetsbehov kan tänkas uppstå. Det gör dig och vårt koncept till en viktig och efterfrågad aktör.

Det är viktigt att du som franchisetagare har ett eget driv, en stark entreprenörsanda och är van vid att jobba hårt för att nå resultat. Men som franchisetagare hos oss ska du även vinna på att vi gör somliga saker tillsammans. Som en del av Europcar får du hjälp med utbud, vagnpark, prissättning och marknadsföring. Allt för att du ska kunna fokusera på det som verkligen är viktigt: dina kunder.

Är du en entreprenör med höga ambitioner och ledaregenskaper som älskar att uppnå resultat genom nöjda kunder? Då är kanske möjligheten att driva sin egen Europcar-station något för dig!

 

Fler fördelar för dig som franchisetagare inom Europcar:

o   En franchisetagare inom Europcar blir en del av Europcars nätverk och drar nytta av Europcars erfarenhet och kunskap vid utveckling av sin lokala biluthyrningsverksamhet.

o   Europcar lägger stora resurser på ständig utveckling och förbättring av service och kvalitet i alla led, och har utvecklat ett unikt garantiprogram för företagskunder.

o   Europcar är utsett till världens ledande biluthyrningsföretag på Annual World Travel Awards Ceremony.

o   Europcar är ett företag i tillväxt som representerar ett starkt och välkänt varumärke.

o   Internationell, nationell och lokal marknadsföring sammanfattas i ett omfattande strategiskt och taktiskt program för grafisk kommunikation, som säkerställer en stark profil och skyddar ett välrenommerat varumärke.

o   Europcar har ett omfattande produkt-, pris-, och serviceerbjudande som hela tiden utvecklas och formas efter rådande konkurrenssituation.

o   Europcar har internationella och/eller nationella samarbetsavtal med olika transportföretag (flyg, tåg och fartyg), resebyråer, researrangörer, hotellkedjor och företag som arbetar med vägassistans samt trafiksäkerhet.

o   Franchisetagare erbjuds upplärning, support och kunskap om Europcars system, standards, processer och produkter.

o   Franchisetagare inkluderas i Amadeus, Galileo, Galileo Apollo, Sabre och Worldspans globala distributionssystem (GDS).

o   Europcars internationella organisation arbetar ständigt för att marknadsföra alla Europcars franchisekontor över hela världen. Ett internationellt team av säljspecialister arbetar för att generera och hantera stora internationella researrangörer, resebyråer och företagsavtal som ger hyrbilsförsäljning över hela världen.

o   Nationellt har Europcar ett huvudkontor med funktioner som marknad, sälj, carcontroll, ekonomi och IT vars primära syfte är att skapa framgångsrika franchisetagare i Sverige.

Orter att vara verksam på

Vi söker främst franchisetagare till mellanstora och mindre orter där vi inte är verksamma idag, men vi välkomnar givetvis också frågor och funderingar som du kan tänkas ha angående etableringar överlag.

För ytterligare information

För ytterligare information om franchisemöjligheter inom Europcar i Sverige, var vänlig och kontakta oss.

 

Upptäck Europcars mobila lösningar

Ladda ner Europcars app för iPhone, iPad och Android nu!

Mer information