Jobba hos oss

Är du en av branschens bästa medarbetare?

Vill du jobba hos oss?

Inom Europcar i Sverige arbetar idag 250 medarbetare. Vi finns i hela landet och letar ständigt efter duktiga medarbetare med rätt attityd, driv, öppenhet och intresse att utvecklas, egenskaper som kommer att utveckla både dig själv och företaget tillsammans med oss.

Vi erbjuder dig stimulerande arbetsuppgifter inom en framtidsbransch med intressanta utvecklingsmöjligheter. Du måste tycka att service är kul! För dig med rätt attityd, driv, öppenhet och intresse av utveckling finns alla möjligheter att trivas hos oss! Vi har oftast behov  av duktiga medarbetare på något av våra uthyrningskontor. Utöver detta kan du också arbeta inom kundservice, försäljning, ekonomi, inköp & logistik eller region. Välkommen att söka våra lediga tjänster!

Har du det som krävs för att jobba hos oss? Maila ditt cv och berätta varför du tror att du skulle passa hos oss till jobb@europcar.se 

Välkommen! 

 

Europcar Sverige söker en Operativ IT-Chef

 

Din nya tjänst

Europcar söker en IT-chef till sitt huvudkontor i Stockholm (Årsta). Europcar Sverige är just nu inne i en mycket intressant utvecklingsfas där vi arbetar på flera plan för att förbättra såväl organisation som arbetssätt. Om du vill vara med och utveckla de interna processerna för systemutveckling och föreslå förändringar som gör att bolaget ligger i digital framkant då är det här rätt jobb för dig!

 

Som IT-chef är du nyckelperson för en god IT-leverans gentemot affärsverksamheten. I rollen ansvarar du för att IT-avdelningen utvecklas framåt och uppfyller förväntade resultat och uppställda mål. Du har lätt för att utveckla IT-strategier och riktlinjer för att säkerställa konkurrenskraftiga, hållbara och säkra IT-lösningar samt att samarbete och avtal med externa partners utförs på ett tillfredsställande sätt.

Vidare ansvarar du för förvaltning och utveckling av Europcar's IT-system samt är även operativt involverad i dina ansvarsområden, för att kunna driva utvecklingen av dessa framåt. Du har ansvar för den totala IT-budgeten inklusive K/I-analys och budgetarbete. Du arbetar tillsammans med två kollegor som du har personalansvar för.

Som IT-chef har du en plats i bolagets utökade ledningsgrupp och du rapporterar till Operations Director.  Visst resande ingår i tjänsten.
 

Din bakgrund

Personen vi söker har erfarenhet av integration, förvaltning och kravställningar på IT-system. Du har arbetat brett med IT i åtminstone 5-10 år, gärna som chef men kanske är du nu team- eller projektledare och vill ta nästa kliv i karriären? Viktigt är att du har tidigare erfarenhet av att leda personal.

Du har akademisk examen, gärna IT-utbildning, men du som person samt rätt arbetslivserfarenhet väger tyngre. Goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift krävs för tjänsten. Kunskaper i tyska är en merit.
 

Din profil

Du tycker det är givande och inspirerande att bidra i produkt- och affärsutveckling utifrån IT-perspektivet. Du är länken mellan affärsverksamheten och IT vilket ställer krav på din kommunikativa förmåga, där du har lätt för att skapa förtroende både internt och externt.  Du ser på din ledarstil som coachande, inspirerande och har lätt för att leda och fördela arbetet.

Du beskriver dig själv som självgående, prestigelös och drivande. Att arbeta strukturerat är en självklarhet för dig.

 

Din ansökan

Europcar samarbetar med Thalamus i denna rekrytering. Vid frågor är du välkommen att kontakta Thalamus rekryterare Camilla Molander på 08-120 88 744 eller Felix Hernvall på 08-120 88 703.

Du söker din nya tjänst på www.thalamus.se. Sista ansökningsdag är 2018-03-23. Intervjuer kommer att ske fortlöpande och tjänsterna kan vara tillsatta innan sista ansökningsdag.
 

Välkommen att söka en spännande och utvecklande tjänst hos ett intressant företag med ett starkt varumärke och verksamhet som ligger helt rätt i tiden för att möta dagens och morgondagens krav på flexibel och bekymmersfri mobilitet.

Vi ser fram emot att läsa din ansökan!

 

Europcar Sverige söker en Business Area Manager för affärsområde resebyrå- och storkundsförsäljning

 

Europcar Sverige är just nu inne i en mycket intressant utvecklingsfas där vi arbetar på flera plan för att förbättra organisationen och dess arbetssätt med mål att nå högre resultat.
Vill du vara med och utveckla hyrbilsbranschens största försäljningssegment? Är du affärsorienterad med förmågan att knyta kontakter och skapa långsiktiga relationer? Då har vi jobbet för dig!

 

Europcar Sverige söker en ny medarbetare som ska driva, utveckla och ansvara för försäljningssegmentet resebyråförsäljning/-samarbeten (TMC sales) samt affärsområdet onlinebokningar vilket innefattar såväl marknadens kanaler som Europcars egna onlinelösning. Affärsområdet står inför en spännande förändring, som innebär modernisering och effektivisering, för att möta kundernas ökade krav på leverans. I tjänsten ingår även att ansvara för ett antal utvalda Corporate Key Accounts (i affärsresesegmentet) som du har ett nära samarbete med och vars relation du ständigt utvecklar och anpassar efter rådande behov.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Tillsammans med Försäljningschef ansvara för affärsområdets ekonomiska utfall
 • Genomföra intäktsanalyser, riskanalyser
 • Föra en dialog med befintliga kunder samt hitta och skapa nya affärer inom affärsområdet
 • Identifiera trender samt ge förslag på investeringar inom affärsområdet
 • Driva och genomföra förbättrings- /utvecklingsprojekt inom affärsområdet
 • Ansvara för kundrelationen med nya och befintliga kunder
 • Stötta organisationen vad gäller frågor inom affärsområdet
 • Ansvara för offert och förhandlingar med potentiella kunder
 • Ansvara för kvalitén i leveransen mot kund
 • Säkerställa hög kvalitet och nyttjandegrad av Europcars tjänster inom affärsområdet
 • Genomföra personliga besök och säljaktiviteter relaterade till nuvarande och framtida affärer

 

Du rapporterar till Försäljningschef och förutom Säljteamet kommer du att ha ett nära samarbete med Revenue Manager.  Du kommer att utgå från Europcars huvudkontor i Årsta, Stockholm.

 

Din bakgrund:
Du har godkänd gymnasieexamen med några års erfarenhet av relationsbyggande arbete, gärna från en större internationell koncern.
För att vara den självständiga och drivande BA Manager som vi söker tror vi att du dessutom har några års erfarenhet av konsultativ tjänsteförsäljning.

Koncernspråket är engelska och du behöver kunna uttrycka dig obehindrat på svenska och engelska i både tal och skrift.
Utmärkta IT-kunskaper (Office) är en förutsättning.

 

Har du erfarenhet från biluthyrningsbranschen, resebranschen samt besitter GDS-kunskaper är det mycket meriterande.
Det är en fördel om du har erfarenhet av att arbeta i en verksamhet i förändring och/eller erfarenhet av projektarbete. 
 

Personliga egenskaper:
Vi söker dig som har ett kommersiellt driv och ett genuint intresse för kunden, affären samt affärsområdet. Du uppskattar variationen mellan administrativa arbetsuppgifter och förbättringsprojekt. Att hålla deadlines är en självklarhet för dig och du besitter förmågan att arbeta effektivt och strukturerat och du kan självständigt driva ditt arbete framåt.
Du ser digitaliseringen som en naturlig väg framåt.

 

Som person ska du tycka om att vara ute på fältet (cirka 100 resdagar/år) och samtidigt kunna vara tillgänglig och hantera alla inkommande kontakter. Du kommer att ha många interna och externa kontakter, såväl nationella som internationella, så social kompetens och kommunikativ förmåga är ett måste.
Du är en teamspelare som kan hantera multipla motparter samt tidvis konkurrerande prioriteringar, även under tidspress.
Du som söker är analytisk,  positiv, lite envis och har en hög dos av integritet, beslutsamhet och driv.

 

Så ansöker du

Låter detta intressant? Skicka gärna in din skriftliga ansökan och CV omgående till marco.tiempo@europcar.se då vi arbetar med löpande urval.
Sista ansökningsdag 5 mars.
Har du några frågor om tjänsten eller processen är du varmt välkommen att kontakta Marco Tiempo, Head of Sales, telefon: 0733-829689 eller marco.tiempo@europcar.se.

 

Märk din ansökan ”Europcar Business Area Manager TMC 2018”.

 

 

Europcar Sverige söker en Business Area Manager, små- och medelstora företag i södra Sverige

 

Europcar Sverige är just nu inne i en mycket intressant utvecklingsfas där vi arbetar på flera plan för att förbättra organisationen och dess arbetssätt med mål att nå högre resultat. Är du affärsorienterad med förmågan att knyta kontakter och skapa långsiktiga relationer? Då har vi jobbet för dig!

 

Europcar Sverige söker en ny medarbetare som ska driva, utveckla och ansvara för bearbetningen av små- och medelstora företag (SME) i Malmö och Göteborg. I tjänsten ingår också att stötta, hjälpa och coacha Europcarstationerna i södra Sverige i det lokala arbetet gentemot små- och medelstora företag.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Tillsammans med Försäljningschef ansvara för affärsområdets ekonomiska utfall
 • Tillsammans med stationschefer utveckla affärsområdet
 • Genomföra intäktsanalyser, riskanalyser
 • Föra en dialog med befintliga kunder samt hitta och skapa nya affärer inom affärsområdet
 • Identifiera trender samt ge förslag på investeringar inom affärsområdet
 • Driva och genomföra förbättrings- /utvecklingsprojekt inom affärsområdet
 • Ansvara för kundrelationen med nya och befintliga kunder
 • Ansvara för offert och förhandlingar med potentiella kunder
 • Ansvara för kvalitén i leveransen mot kund
 • Säkerställa hög kvalitet och nyttjandegrad av Europcars tjänster inom affärsområdet
 • Genomför säljaktiviteter och personliga besök relaterade till nuvarande och framtida affärer

 

Du rapporterar till Försäljningschef och förutom säljteamet kommer att ha ett nära samarbete med södra Sveriges Stationschefer. Du kommer att utgå från Europcars huvudkontor i Årsta, Stockholm.

 

Din bakgrund:
Du har godkänd gymnasieexamen med några års erfarenhet av relationsbyggande arbete. För att vara den självständiga och drivande BA Manager som vi söker tror vi att du dessutom har några års erfarenhet av konsultativ tjänsteförsäljning. Koncernspråket är engelska och du behöver kunna uttrycka dig obehindrat på svenska och engelska i både tal och skrift. Utmärkta IT-kunskaper (Office) är en förutsättning.

 

Har du erfarenhet från biluthyrningsbranschen är det meriterande. Det är en fördel om du har erfarenhet av att arbeta i en verksamhet i förändring och/eller erfarenhet av projektarbete. 

 

Personliga egenskaper

Vi söker dig som tycker om att förhandla samt har ett kommersiellt driv och ett genuint intresse för kunden och affären. Som person ska du tycka om att vara ute på fältet (cirka 100resdagar/år) och samtidigt kunna vara tillgänglig och hantera alla inkommande kontakter. Du kommer att ha många interna och externa kontakter så social kompetens och kommunikativ förmåga är ett måste. Du är en teamspelare som kan hantera flera motparter samt tidvis konkurrerande prioriteringar, även under tidspress.  

 

Att hålla deadlines är en självklarhet för dig och du besitter förmågan att arbeta effektivt och strukturerat och du kan självständigt driva ditt arbete framåt. Du som söker är positiv, lite envis och har en hög dos av integritet och beslutsamhet. 

 

Så ansöker du

Låter detta intressant? Skicka gärna in din skriftliga ansökan och CV omgående till marco.tiempo@europcar.se då vi arbetar med löpande urval. Sista ansökningsdag 9 mars. Har du några frågor om tjänsten eller processen är du varmt välkommen att kontakta Marco Tiempo, Head of Sales, telefon: 0733-829689 eller marco.tiempo@europcar.se.

 

Märk din ansökan ”Europcar Business Area Manager SME Syd 2018”.

 

 

Upptäck Europcars mobila lösningar

Ladda ner Europcars app för iPhone, iPad och Android nu!

Mer information