Biluthyrning i Gaellivare

Biluthyrning i Gaellivare

 

Upptäck platser i Sverige

Hyr en bil i Gällivare hos Europcar

Tänk dig arktiska och vilda landskap och norrsken... Välkommen till Svenska Lappland! Mitt i Samernas rike - Europas enda ursprungsfolk - ligger Gällivare. Staden ligger i ett område med mycket järngruvor, cirka 10 mil norr om polcirkeln. Med Europcar vid din sida är Gällivare den perfekta platsen för att starta din resa in i Sveriges norra vildmark! Lär dig mer om Samernas historia och kultur på Gällivares största museum innan du kör cirka 4 km utanför Gällivare till Dundrets naturreservat. Om du råkar vara här på sommaren är det en fantastisk plats att begrunda midnattssolen på, och om du kommer på vintern kan du prova på utförsåkning eller längdåkning vid Dundrets skidanläggning! Sätt nu på dig säkerhetsbältet och gör dig redo att köra ut i vildmarken!

Uthyrningsupplevelsen med Europcar i Gällivare

Europcar har en station i Gällivare - den perfekta platsen att börja ditt arktiska äventyr på. Du kan antingen utforska den historiska järngruvestaden eller bege dig direkt ut i vildmarken på jakt efter norrskenet.

Europcar följer alltid dig: vi anpassar oss och tar hand om dina behov! Vi erbjuder fordon i alla storlekar och former - så länge du behöver - dagar, veckor eller till och med månader - valet är ditt! Från sedaner till skåpbilar, från MPV:er till småbilar kan vi garantera dig att du hittar den bil som du behöver. Med Europcar börjar en resa på tusentals mil med ett enda val!

Köra i Gällivare

Att köra i området kring Gällivare är det perfekta sättet att utforska Lapplands råa vildmark och se nordiska djur som t.ex. älgar och renar! Även om det kan vara ett underbart möte bör du komma ihåg att de kan vara en stor orsak till många trafikolyckor, särskilt på vintern! Du bör även se upp för tunga snöfall, is och hårda vindar på vintern. Du behöver bara komma igång två viktiga regler: kör sakta (det är det bästa sättet att se om något närmar sig!) och håll tillräckligt med avstånd för att kunna bromsa! Glöm inte heller att halvljuset alltid ska vara tänt, även på dagtid.

Upptäck Gällivare och dess omgivningar med bil

Det bästa med att hämta ut din bil hos Europcar i Gällivare är att du kan ge dig iväg på en vildmarksexpedition på nolltid - skidbackar, norrsken, mäktiga fjäll och vackra parker ligger redo för dig! Om du är här under vintern kan du köra cirka 10 mil söderut från Gällivare. Där finner du Jokkmokk - ”Bäckkröken” på samiska. Det är berömt för sin vintermarknad som har hållits årligen sedan 1605 - den börjar på den första tisdagen i februari. Jokkmokk är den plats där samerna samlas för konserter, utställningar och affärer. Om du gillar fiske, bör du bege dig direkt till Pajala. Cirka 15 mil öster om Gällivare - med sina sjöar och älvar - är den här lilla staden ett paradis för fiskare. Du kan fånga öring, lax och harr eller bara njuta av naturens råa skönhet. En annan stad man bara måste se i Svenska Lappland är Luleå, Norrbottens kusthuvudstad i Sveriges nordligaste landskap. Kör du 24 mil söderut från Gällivare så hittar du ett blomstrande högteknologiskt nav som också är platsen för en otrolig restaurangscen. Börja med kyrkostaden Gammelstad, en av UNESCO:s världsarvsplatser som ligger bara 1 mil nordväst om Luleå och som en gång var stadens kärna. Med sina 408 röda timmerstugor och gamla kyrka är den här 400-åriga byn stadens stolthet. Oavsett vart du åker får du inte missa Luleås skärgård, det är stadens största höjdpunkt!

Abisko: begrunda norrskenet

Abisko är en av höjdpunkterna på alla resor till Svenska Lappland! Från Gällivare tar du en snabb tur nordväst på 21,5 mil och välkomnas av Abisko och dess berömda nationalpark! Abisko som ligger mitt i norrskensområdet anses vara den bästa platsen att uppleva norrskenet på. Med sin friska luft och molnfria himmel är förutsättningarna verkligen optimala för att begrunda norrskenet. Gör dig redo för den mest minnesvärda ljusshowen i ditt liv!

Privilege-programmet

Välj Europcars Privilege-program, vårt kostnadsfria internationella bonusprogram. Med fyra nivåer - Privilege Club, Privilege Executive, Privilege Elite och Privilege Elite VIP - blir det möjligt att tjäna in belöningar genom att hyra av oss i något av över 140 länder i hela värden och en kostnadsfri helg varje gång du kliver upp en nivå.

Läs mer Läs mindre

Topplatser i Gaellivare

Varför Europcar?

Bästa-Pris-Garanti

Få bästa priset

Privilege Bonusprogram

Medlemsförmåner

Säker Bokningsprocess

Trygg datahantering

Toppstäder i Sverige

Bra att veta

Bil- och transportbilsuthyrning på Gaellivare är enkelt med Europcar.

Trevlig service, nya bilar och låga priser ingår i vårt dagliga erbjudande. Oavsett om du vill hyra en bil för affärer eller nöje, om du behöver en bil eller transportbil, så har Europcar rätt hyrbil för dig på Gaellivare.

Europcar ser fram emot att hjälpa dig på vår biluthyrningsplats: Gaellivare. Ta alltid med ditt körkort, ett giltigt kreditkort och ytterligare en ID-handling (t.ex. ett pass om du vill hyra bil utomlands).

Europcars gröna program: På Europcar förstår vi vilken miljöpåverkan biluthyrning har. Därför är vi fullt engagerade i ett program för hållbar utveckling och är stolta över att vara det första biluthyrningsföretaget på Gaellivare med certifierade åtaganden.