Biluthyrning i Östersund

Biluthyrning i Östersund

 

Upptäck platser i Sverige

Hyr bil i Östersund med Europcar

Östersund ligger bokstavligen mitt i Sverige, i mellersta Skandinavien vid stranden av Sveriges femte största sjö, Storsjön. Den kallas för ”Vinterstaden” och är känd för både sin plats i den kringliggande naturen och dess utomhusaktiviteter, under hela året. Staden har en modern längdåkningsstadion bara 2 km bort, och faktiska skidspår mitt i staden. Så, om du tycker om längskidåkning bör du ta en tur i spåren i Gustavsbergsbacken eller Ladängen. Stanna till vid stranden Badhusparken där du kan simma, solbada och slappna av på sommaren eller åka skridskor på vintern. Besök Gaaltije, centret för sydsamisk kultur eller rådhuset som båda är landmärken i Östersund. Och glöm inte att be lokalbefolkningen berätta historier om Storsjöodjuret, den svenska motsvarigheten till Loch Ness-monstret, en mystisk varelse i sjön.

Det finns ingen stor stad i närheten, så gör dig beredd att åka ut i vildmarken. Östersund är den perfekta inkörsporten för upptäcktsfärder - med bil förstås!

Uthyrningsupplevelsen med Europcar i Östersund

Du finner två Europcar uthyrningsstationer i Östersund: en belägen i Östersunds centrum och den andra på Östersunds flygplats bara cirka 1 mil från stadens centrum.

Välj den station som passar dig bäst för att hämta din favoritbil eller större familjebil, och börja din resa. Från timuthyrning till långtidsuthyrning kan du välja den bil som bäst passar dina behov. Europcars biluthyrning erbjuder dig flexibilitet och en mängd val för att hitta din egen väg.

Välj Europcars alternativ "Leverans och hämtning” som ger dig den bästa bekvämligheten genom att din bil eller stora familjebil kommer till dig - så att du kan ta dig tid att slappna av. Vi levererar och hämtar din bil var och när det passar dig bäst. Det enda som krävs är en adress i Sverige.

Köra i Östersund

Glöm inte att alltid ha halvljuset påslaget - även under dagtid. Det är obligatoriskt i Sverige!

Det finns inga tullavgifter på svenska vägar. När du tar en biltur i staden eller i vildmarken måste du komma ihåg att respektera hastighetsbegränsningarna, om inte trafikskyltarna säger något annat: 50 km/h i staden, 70 km/h på vägar utanför staden och 110 km/h på motorvägar och motortrafikleder.

Eftersom Östersund inte är en trång stad bör det inte vara något problem för dig att parkera i stadens centrum. De flesta hotellen har kostnadsfria parkeringsmöjligheter så att du kan ordna din parkering när du bokar hotellet.

Upptäck Östersund och dess omgivningar med bil

Om du tycker om att samla på föremål från förr eller bara är lite av en samlare, bör du definitivt bege dig till Mus-Olles museum, som öppnades 1906 av samlaren Per-Olov Nilson. Denna underliga plats är hem för en samling på mer än 150 000 föremål från gamla knappar till antika tennburkar och mycket mer. Den är belägen på Nilsons ägor och ligger bara 3,4 mil nordväst om Östersund.

Cirka 5 mil nordväst om Östersund finner du den lilla historiska byn Glösa. Upptäck Glösas stenutställning med sitt tusen meter långa friluftsmuseum som ställer ut hällristningar från stenåldern som tillverkades för över 5000 år sedan. Du kan även besöka Älgklanens boplats, fler utställningar och faktiska utgrävningar som visar gamla fångstgropar för älg.

Om du har barnen med dig, så är Moose Garden ett måste - namnet säger allt! Det är riktigt roligt och ligger bara 1,5 mil med bil från Östersund. Ta en guidad tur och lär dig allt om älgens liv. Under sommaren kan du avsluta turen med en måltid och njuta av den vackra utsikten över Jämtland. Du kan även stanna över natten och välkomna naturen som din granne

Ut i vildmarken:

En biltur är det perfekta sättet att uppleva Skandinavien och skapa starka minnen av dess vackra vildmark. Om du är sugen på äventyr och kan tänka dig att ta en av de mest spektakulära bilturerna så beger du dig till Strömsund, startpunkt för den berömda Vildmarksvägen, cirka 10 mil från Östersund. Det är här din resa ut i vildmarken börjar. Denna 36 mil långa väg ansluter Jämtland till Svenska Lappland och tar dig till Vilhelmina, det subarktiska sätet för Västerbotten. Det är normalt öppet från juni till oktober. Du kommer att åka genom byn Stora Blåsjön, beundra den magnifika platån Stekenjokk och kanske till och med få se en skymt av renar! Är du redo för en ”bilvandring”?

Privilege är Europcars globala kostnadsfria bonusprogram som ger dig stora fördelar, inklusive prioritetsservice vid hämtning av bilen, plus belöningar som t.ex. värdekuponger och kostnadsfria weekendhyror. Programmet har en struktur med fyra nivåer: Club, Executive, Elite och Elite VIP. Kunder förflyttar sig i programmet beroende på antalet uthyrningar och/eller antalet hyrda dagar.

Läs mer Läs mindre

Topplatser i Östersund

Varför Europcar?

Bästa-Pris-Garanti

Få bästa priset

Privilege Bonusprogram

Medlemsförmåner

Säker Bokningsprocess

Trygg datahantering

Toppstäder i Sverige

Bra att veta

Bil- och transportbilsuthyrning på Östersund är enkelt med Europcar.

Trevlig service, nya bilar och låga priser ingår i vårt dagliga erbjudande. Oavsett om du vill hyra en bil för affärer eller nöje, om du behöver en bil eller transportbil, så har Europcar rätt hyrbil för dig på Östersund.

Europcar ser fram emot att hjälpa dig på vår biluthyrningsplats: Östersund. Ta alltid med ditt körkort, ett giltigt kreditkort och ytterligare en ID-handling (t.ex. ett pass om du vill hyra bil utomlands).

Europcars gröna program: På Europcar förstår vi vilken miljöpåverkan biluthyrning har. Därför är vi fullt engagerade i ett program för hållbar utveckling och är stolta över att vara det första biluthyrningsföretaget på Östersund med certifierade åtaganden.