Biluthyrning i Luleå

Biluthyrning i Luleå

 

Upptäck platser i Sverige

Hyr en bil i Luleå med Europcar

Luleå är kusthuvudstaden i Norrbotten, Sveriges nordligaste landskap. Det är den största staden i svenska Lappland och är Samernas huvudland - Europas enda ursprungsfolk! Innan du utforskar det förtrollande Lappland med Europcar och letar efter norrskenet, är det definitivt värt att spendera några dagar med att köra omkring i Luleå och dess omgivning! Med sitt växande universitet är Luleå ett kommande högteknologiskt nav och hem för en otrolig mängd restauranger. Det finns mängder av prakt kring dess vackra bukt och en skärgård med 1300 öar! Börja med kyrkostaden Gammelstad, en av UNESCO:s världsarvsplatser som ligger bara 1 mil nordväst om Luleå och som en gång var stadens kärna. Med sina 408 röda timmerstugor och gamla kyrka är den här 400-åriga byn stadens stolthet som bara måste ses! Ta en tur under vintertid vägledd av skenet från lyktor, det är sannerligen magiskt! Oavsett vart du åker får du inte missa Luleås skärgård, det är stadens största höjdpunkt! Ta dig tid att stanna på Sandön - den största av öarna - bara 10 mil från polcirkeln! Fiskebyar, klippiga berghällar, vild skönhet, perfekta sandstränder och fläckfria vintervägar: det finns så många saker att utforska!

Uthyrningsupplevelsen med Europcar i Luleå

Europcar har två uthyrningsstationer i Luleå: en norr om Luleå en norr om Luleå och den andra på Luleå flygplats 7 km sydost om staden.

Välj alltid den Europcar-station och bil som passar dina behov bäst - oavsett om du ska ut på en familjesemester, en bilresa med dina vänner eller en soloresa. På våra Europcar-stationer i Luleå, finns det bilar i alla former och storlekar. Från sedaner till skåpbilar, från MPV:er till småbilar kan vi garantera dig att du hittar den bil som du behöver. Vi ger service av toppkvalitet och är alltid flexibla för att uppfylla dina behov. Med Europcar börjar en resa på tusentals mil med ett enda steg!

Köra i Luleå

Att köra omkring i Luleå och svenska Lappland är det perfekta sättet att utforska vildmarken och se nordiska djur såsom älgar och renar! Även om det kan vara ett underbart möte bör du komma ihåg att de kan orsaka många trafikolyckor! Om du kör försiktigt så är det inte ett problem.

Håll extra bromsavstånd om du kör på snöiga eller isiga vägar och glöm inte att halvljusen alltid måste vara påslagna!

Upptäck Luleå och dess omgivningar med bil

Det finns mängder av Lappländska juveler att upptäcka kring Luleå. 5,5 mil sydost om Luleå ligger Piteå - en arketypisk svensk stad vid Piteälvens mynning. Du kan prova längdskidåkning på Piteå Elit eller bli mästare i solbadande vid Pite havsbads sandstränder vid Östersjön! 25 mil norrut är du omgiven av sjöar (8700!) av alla former och storlekar! I närheten ligger vackra samebyn Arjeplog - Sveriges ”alpina skärgård”! Glöm inte att besöka stadens särskilda pärla, silvermuseet! Om du vill ha autentisk vildmarksturism bör du bege dig till Gällivare. Gå med snöskor genom några mäktiga skogar eller dra på dig skidorna och åk upp och ned längs de svenska pisterna! Om du har gott om tid kan Europcar ta dig hela vägen till Abisko - Höjdpunkten i svenska Lappland och bara ett stenkast från Norge. Bege dig direkt till Aurora Sky Station inne i Abisko nationalpark - den bästa platsen att beundra det magiska norrskenet!

Jokkmokk

Europcar följer med dig till det vackra Jokkmokk, 20 mil nordväst om Luleå. Den här vänliga staden är hjärtat i den samiska kulturen. På samemuseet Ajtte får du lära dig allt om samernas historia genom dess samling av berättelser och historiska föremål. På Sámi Duodji kan du se autentiska samiska traditionella hantverk. Paddla kanot eller kajak, vandra, fiska eller utforska naturreservat... du har mängder av utomhusaktiviteter att välja bland!

”Leverans och hämtning”

Välj Europcars alternativ "Leverans och hämtning” som ger dig den bästa bekvämligheten genom att din bil eller stora familjebil kommer till dig - så att du kan ta dig tid att slappna av. Vi levererar och hämtar din bil var och när det passar dig bäst. Det enda som krävs är en adress i Sverige.

Läs mer Läs mindre

Topplatser i Luleå

Varför Europcar?

Bästa-Pris-Garanti

Få bästa priset

Privilege Bonusprogram

Medlemsförmåner

Säker Bokningsprocess

Trygg datahantering

Toppstäder i Sverige

Good to know

Våra bästa tips i Luleå

Med hyrbil från Europcar tar du dig lätt runt i Luleås vackra omgivningar. Ett måste är ett stopp vid Gammelstads Kyrkstad som finns med på Unescos världsarvslista. Området är unikt och lyfter kyrkstadstraditionen, dvs sedvänjan att bygga kyrkstugor för att kunna övernatta i samband med kyrkobesök, ting, sockenstämmor och marknader. Passa på att besöka områdets mysiga butker och härliga matställen.