Biluthyrning i Umeå

Biluthyrning i Umeå

 

Upptäck platser i Sverige

Hyr en bil i Umeå hos Europcar

Umeå ligger invid Umeälven i den nordöstra delen av Sverige. År 2014 valdes denna blomstrande metropol till Europas kulturhuvudstad. Så oavsett om du är en matfantast, kulturfantast, gitarrdyrkare, pilgrim efter norrskenet eller bara en naturälskare - så finns det något för alla i ”Björkarnas stad”. Umeå är den perfekta platsen att starta din resa in i Sveriges norra vildmark. Det finns gott om kulturaktiviteter och trendiga matställen, likväl som gröna ytor - bara en kort biltur bort. Börja med muséebyggnaden Gammlia och dess otroliga Västerbottens museum där du kan utforska förhistorisk tid och samisk konst. Ta med dig barnen på en tur med häst och vagn till det förtrollande Friluftsmuséet som är en historisk friluftsby. Om du är konstfantast bör du bege dig till Umedalens Skulpturpark, en av Europas mest välrenommerade skulpturparker som står värd för både svenska och internationella konstnärer. Om du tycker om stränginstrument finns det en stor samling vintage-gitarrer som väntar på dig på ”Guitars - the museum”!

Uthyrningsupplevelsen med Europcar i Umeå

Europcar har två stationer i Umeå: en på Umeå flygplats, 4 km sydöst om Umeå och den andra mitt i staden. Oavsett om du vill spendera tid på att köra omkring i staden eller bege dig direkt ut på ditt vildmarksäventyr - så kan du välja den station som passar dig bäst.

Europcar följer alltid dig: vi anpassar oss och tar hand om dina behov! Vi erbjuder fordon i alla storlekar och former - så länge du behöver - dagar, veckor eller till och med månader - valet är ditt!

Köra i Umeå

Umeå är den största staden i Norrland - Sveriges nordligaste del. Den ligger bara 40 mil från Arktis! Det innebär bokstavligen att du kör ut i vildmarken och måste vara extra försiktig så att du inte krockar med en älg (ja!) - en väldigt vanligt olycksorsak i Norrland. Se även upp för tunga snöfall och hårda vindar på vintern. Om du kör längs kusten är vägarna troligen rena från snö men om du väljer att utforska vägar som inte ligger vid kusten på vintern kan du räkna med att de är plogade men inte saltade.

Upptäck Umeå och dess omgivningar med bil

Det bästa med att hämta din bil hos Europcar i Umeå är att du kan ge dig ut på en expedition på lansbygden på nolltid - inlandet, stränder, vackra skogar, underbara öar och mäktiga vattendrag finns alla i närheten. Har du någonsin velat klappa en älg? 7 mil väster om Umeå, utefter väg 92 finns Älgens hus. Det är din bästa chans att träffa en riktig älg! Du kan till och med smaka på älgost - en av de dyraste ostarna i världen. En snabb biltur från Umeå ligger två vackra naturreservat: Grössjön, 1,4 mil söderut och Strömbäck-Kont, cirka 2,5 mil längre söderut. Om du är redo för en lång tur norrut kan du åka till Skellefteå, inkörsporten till svenska Lappland, som ligger bara 13,6 mil norr om Umeå. Där kan du verkligen utforska den subarktiska landsbygden med sina älvar, sjöar och skogar. Det finns gott om friluftsaktiviteter - från fiske och ishockey till vandring på frusna sjöar.

Piteå

Du får inte missa Piteå, Sveriges lilla pärla i öst! Bara 21,5 mil norr om Umeå, på väg mot svenska Lappland har den här skärgården en mängd olika aktiviteter, från längdskidåkning i Piteå Elit på vintern till solbadande på Pite havsbads sandstränder längs östersjöns kust på sommaren. Mängder av friluftsutflykter väntar på dig där, året runt! Om du råkar vara där den sista veckan i juni får du inte missa ”Piteå dansar och ler”, den berömda dansande gatufestivalen!

”Leverans och hämtning”

Välj Europcars alternativ "Leverans och hämtning” som ger dig den bästa bekvämligheten genom att din bil eller stora familjebil kommer till dig - så att du kan ta dig tid att slappna av. Vi levererar och hämtar din bil var och när det passar dig bäst. Det enda som krävs är en adress i Sverige.

Läs mer Läs mindre

Topplatser i Umeå

Varför Europcar?

Bästa-Pris-Garanti

Få bästa priset

Privilege Bonusprogram

Medlemsförmåner

Säker Bokningsprocess

Trygg datahantering

Toppstäder i Sverige

Bra att veta

Bil- och transportbilsuthyrning på Umeå är enkelt med Europcar.

Trevlig service, nya bilar och låga priser ingår i vårt dagliga erbjudande. Oavsett om du vill hyra en bil för affärer eller nöje, om du behöver en bil eller transportbil, så har Europcar rätt hyrbil för dig på Umeå.

Europcar ser fram emot att hjälpa dig på vår biluthyrningsplats: Umeå. Ta alltid med ditt körkort, ett giltigt kreditkort och ytterligare en ID-handling (t.ex. ett pass om du vill hyra bil utomlands).

Europcars gröna program: På Europcar förstår vi vilken miljöpåverkan biluthyrning har. Därför är vi fullt engagerade i ett program för hållbar utveckling och är stolta över att vara det första biluthyrningsföretaget på Umeå med certifierade åtaganden.